Sivut

perjantai 27. toukokuuta 2016

Keskeneräisiä töitä

Ennen miulla oli tapana neuloa vain yhtä työtä kerrallaan. Aloitin uuden vasta kun entinen oli valmis. Muistan aikoinani ihmetelleeni, miten joku pystyy tekemään montaa työtä yhtä aikaa.

No, kaikki muuttui kun kolmisen vuotta sitten sain aloittaa työskentelyn lankakauppa Pyöröpuikossa. Oli täysin mahdotonta pitää "periaatteestani" kiinni. Kauppa on täynnä toistaan ihanimpia lankoja, kädet syyhyää päästä aloittamaan uutta neuletta :)

Tulee kausia, jolloin tuntuu ettei mikään valmistu, kun tekee vuorotellen eri töitä. Mutta sitten tuleekin "kasoittain" valmista :). Ja onhan se mukavaa, kun on erityylisiä keskeneräisiä neuleita. Aina kuitenkin tarviin "aivot narikkaan"-työn (yleensä sukka), jota neulon kun olen väsyksissä, mutta silti tekee mieli neuloa.
Miulla on myös selkeä virkkauskausi, se on aina kesäisin. Talvella en juurikaan virkkaa. Korkeintaan mattoa tai koria. Mutta puuvillaiset virkkaustyöt kutsuvat tarttumaan koukkuun kesäisin.

Tämän hetken keskeneräiset: taivihuivi, kesähuivi, kesäneule, laukku ja sukka :)


Ihania käsityöhetkiä <36 kommenttia:

 1. Veit sanat suusrani. Juuri samalla tavalla ajattelin ennen ja nyt nautin, kun on monta erilaista työtä puikoilla! Ajattelin aikaisemmin, että edellinen jää tekemättä, jos aloittaa uuden, mutta ei siinä niin välttämättä käykään :)

  VastaaPoista
 2. Noiden keskeneräisten määrä on varsin kohtuullinen... en edes viitsi laskea montako itsellä on kesken... joskus joku tulee valmiiksikin, mutta uuden aloittaminen vaan on niin kivaa!

  VastaaPoista
 3. Muutama on aina kesken ja fiiliksen mukaan tehdään. Tosiaan välillä ei näytä tapahtuvan mitään ja sitten yhtäkkiä valmistuu. Kiva kuulla, että on muitakin monen keskeneräisen kanssa eläviä. Aina välillä joku ufoutuu, mutta paljon valmsitakin tulrr.

  VastaaPoista
 4. Pitää olla mistä valita! Yhtenä päivänä inspiroi eri väri kuin toisena, aamulla voi haluta puuvillaa ja illalla villaa. Vähän kaikkea ;)

  VastaaPoista
 5. Samat fiilikset täälläkin. Ennen oli vain yksi työ, jonka pyrin tekemään loppuun ennen uuden aloitusta, mutta nykyään voi olla montakin keskeneräistä. Ja se on kyllä ihana tunne, kun sitten vihdoinkin valmistuu monta juttua lyhyen ajan sisällä :)

  VastaaPoista
 6. Hassua, minulle on käynyt vähän samalla tavalla. Mielenkiintoisia töitä sinulla meneillään. Pystyn täysin kuvittelemaan miltä sinusta tuntuu siellä kaikkien ihanien lankojen keskellä kaiket päivät :-)

  VastaaPoista