Sivut

perjantai 10. helmikuuta 2012

Elämäni ensimmäiset lapaset

Kiitos mukavista kommenteista viime postaukseen. Siellä vähän pähkäiltiin kirjoneuleitten kanssa, miten saa tasaista jälkeä jne..
Olen jatkanut siivoilua ja raivailua vaatehuoneessa ja varastossa. Yhdessä laatikossa tuli vastaan ensimmäiset neulomani lapaset. Nämä on tehty aikoinaan vitosluokalla eli taisin olla silloin 11 vuotias. Olen aina tykännyt neulomisesta, äitini opetti miut neulomaan jo ennen kuin koulussa opeteltiin. Äitini ja mummoni olivat ahkeria neulomaan, joten sieltä se innostui kai on tullut.Samaisena vuonna olin koulun käsityökerhossa ja siellä kokeilin ekan kerran kirjoneuletta. Näitä lapasia en ole käyttänyt kertaakaan. Syy: oikean käden lapasesta tuli niin pieni ja kapea, ettei se kunnolla mahtunut käteeni. Eli vedin lankaa liian tiukalle siellä nurjalla puolella. Vasen lapanen mahtui sitten jo käteen. Mutta arvokkaat lapaset, sanoisin :)

Näistä lapasista voisi päätellä, että lempparivärini silloin oli perussininen :)Perjantain kunniaksi leivoin laskiaispullia. Lapsille onkin herkkuvälipalaa, kun kotiutuvat koulumatkalta kirpakasta pakkasesta.Leppoisaa ja kivaa viikonloppua ! :)


27 kommenttia:

 1. No kyllä oli enteitä jo vitosella siitä että mestari tulee! On sen verran sileää ja tasaista jälkeä ollut jo silloin :) Tosi kaunis tuo kirjoneulekuvio, jotenkin muistuttaa mua omista viimeaikaisista tekeleistä :)

  Iloa viikonloppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, olin toki neulonut jo pari kolme vuotta, mutta nuo oli ekat lapaset.
   Nyt olen neulomassa kirjoneulesukkia ja onkin tosi mukavaa neuloa sellaista pitkästä aikaa!
   Kuin myös, mukavaa viikonloppua! :)

   Poista
 2. Kyllä on sileetä, mukavaa viikonloppua sinulle ja perheellesi... täällä koululaiset saivat runebergin-torttuja ja kyllä maistui:)

  VastaaPoista
 3. Onpas hienoja aarteita. Itsellä ei koulun käsityöt meinanneet koskaan valmistua ja jokusen sukan taisi äitikin auttaa loppuun... ;O)
  Ja mitä herkku pullia...Liekö sitä pakko ensi viikolla katkasita herkkulakko...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta eikö olenkin kiva, että olet "löytänyt" käsityöt sitten myöhemmin :)

   Poista
 4. Herkullisia pullia ja herkullisia lapasia!

  VastaaPoista
 5. Siis ihan mielettömän hienot kirjoneulelapaset viitosluokkalaisen tekemiksi! Ei istu joka oksalla tuollaisia viitosluokkalaisia neulojia, vaikka on minullaki muutama ollut ilo tavata tässä kolmen työvuoden aikana. Se on jotkut jotka innostuu neulomisesta, toiset sitten jostain muusta! Kyllä sulla on ollu homma lapasessa jo tuolloin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, eiköhän jokainen löydä ne omat vahvuutensa.

   Poista
 6. Voi, miten ihania lapasmuistoja lapsuudesta! Kehyksiinhän nuo kuuluisivat :)

  VastaaPoista
 7. On on kyllä hienot aarteet sinulla!
  En ikinä saanut tehtyä sukkaa tai lapasta koulussa. Mitenhän se on opnnistunut. Mitähän mä olen sitten siellä käsityöluokassa tehnyt? Muistan vain, että ennen kässän tunteja ahdisti ja kovasti. Ainoa minkä muistan valmistuneen on kaulaliina (eikä siinäkään kovin tasainen jälki) ja pyjaman ompelu ja senkin muistan, että harmitti, kun se piti ommella kankaasta mistä en tykännyt, kun muut valitsi ne kauniit :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ne kangasvalikoimat eivät olleet kovinkaan kauniita.. Miulle käsityöt on ollut lemppariaineeni aina :)

   Poista
 8. Olet kyllä ollut tosi taitava jo viitos luokalla. Oikein kauniita lapsia ja kauniin värisiä. Nyt alkoi tehdä mieli laskiaispullia, nam.... Mukavaa viikonloppua !

  VastaaPoista
 9. Voi kuinka hienoja:) Oi joi, ja pullat on oikeen herkun näköisiä,nam!!!

  VastaaPoista
 10. Yhdyn aiempiin kommentteihin, todella hienoa ja tasaista jälkeä niin nuorena! Wau, kyllä on enteillyt kunnon neulojaa jo silloin:) Samanlainen tausta täälläkin, että jo mummonikin tunnettiin naiseksi joka istui aina kutimet kädessä, jopa heinäntekomatkoilla hevosen kyydissä:) Ihanaa, kun voi jatkaa neulomisperinnettä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin äitini neuloi katsomossa, kun veljeni oli jääkiekkoharkoissa. Eikö olekin mukava jatkaa käsityöperinnettä!!

   Poista
 11. todella kaunis kuvio noissa kirjoneulelapasissa! Kyllä olet tasasta jälkeä saanut jo kouluaikana!

  VastaaPoista
 12. Upeita lapasia viidesluokkalaiselta! Näin opettajan silmin ei moisia ole tullut minulle vastaan ;)

  VastaaPoista
 13. Todella kauniit lapaset, eikä ikinä uskoisi pienen koululaisen tekemäksi.

  VastaaPoista
 14. Itsellä on samanlaiset sinivalkoiset kirjoneulelapaset. Ohje on hukkunut vuosien varrella. Olisiko sinulla tietoa, mistä ohje löytyisi netistä?

  -Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Riitta!

   En osaa sanoa, mistä ohje löytyisi. En edes muista, mistä tuon ohjeen silloin aikoinaan lapasiini löysin. Taisi käsityöopettaja antaa ohjeen..

   Poista