Sivut

keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Letkis-kori ja tuubikauluri

Letkis-kori Lilli-ontelokuteesta. Tästä tuli napakka ja kiva. Ja tekeminen jumeutti kyllä hartiat..
Mallin otin Kauhavan Kangasaitan Hinnasto-kuvastosta. Vähän samanoloinen malli löytyy niitten nettisivuiltakin.






Uutena juttuna virkkasin muoviletkua (5,4 mm) täytelankatekniikalla kiinteiden silmukoiden sisään. 





Tästä tuli uusi käsityökorini :)




Olen myös neulonut tuubikauluria. Toiveena oli tämän tyylinen. Lankana käytin Raumaullin Punoa (68% baby alpakkaa, 10% extra fin merinoa ja 22% polyamidia), joka on aivan ihanan pehmeää eikä varmaankaan kutita, luulisisn.




Lopuksi haluan laittaa vielä pari kuvaa äitini virkkaamista patalapuista, jotka äiti teki lapsenlapselleen uuteen omaan kotiin.
Saan kiittää äitiäni <3 , että olen saanut jo äidinmaidossa kiinnostukseni ja innostukseni käsitöihin. Ja nuoruudestani muistan ne mukavat lauantait, kun yhdessä äitin kanssa neuloimme ja katsoimme telkkarista saksalaisia poliisisarjoja.






Aurinkoisia syyskuun päiviä  :)


21 kommenttia:

  1. Tosi kauniita töitä.Korit on ihania.Mistäs muuten olet hommannut tuota letkua korin sisään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Ostin letkua paikallisesta Sistek-liikkeestä. Se on sellainen kaikkea muovituotteita myyvä kauppa. Myös Kauhavan kangasaitta myy muoviletkua http://www.esito.fi/epages/esito.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/esito/Products/ML50

      Poista
  2. Mä olin vauvana kova syömään, mutta vissiin pulauttelin ulos ne käsityönlahjat, koska mitään näkyvää vaikutusta ei ole ollut havaittavissa :D
    Ihania juttuja, ja ihania harmaan sävyjä! Mä tyydyn ihailemaan toisten taitoja, mutta lohduttaudun sillä, että koskaan ei ole liian myöhäistä oppia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emilia, sinulla on silmää sisustaa ja hoitaa puutarhaa!! Ja teethän itsekin kaikkea kivaa :)

      Poista
  3. Minä kanssa tuota letkua kyselen, tarvitsisin nimittäin ihan toisenlaiseen tarkoitukseen. Tähän mennessä olen ostanut jotain hitsaukseen tarkoitettua putkea, mutta se on törkeän kallista!

    VastaaPoista
  4. Kiva idea tuo muoviletku! Pitää ehdottomasti kokeilla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vaan, kokeile ihmeessä! Tulee tosi napakka kori :)

      Poista
  5. Onpa hieno! Minulla varmaan käsi huutaisi hoosiannaa tuon "letkuilun" jälkeen... tuntuu että ontelokudekin käy ranteisiin... Mutta hieno tuo on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piia!
      Juu, olet oikeassa, oikea käsi ja hartiat huutavat kilpaa hoosiannaa. Taitaa tämän illan neulomiset jäädä tekemättä..

      Poista
  6. Ihania juttuja jälleen sinulla! Minä en oo saanu aikaiseksi käsityörintamalla ihan mitään ja blogikin on ihan hunningolla! :) Nooh, jospa tässä ku syksyn tullen mökkeytyy tänne pirttiin niin alkaa taas hommat luistamaan! Mukavia syysiltoja sinulle neuleiden parissa! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaima :)
      Pirtsakoita syyspäiviä sinulle ja perheellesi :)

      Poista
  7. Tuo muoviletku varmastikin napakoittaa korin, hyvä idea. Itelä haaveissa virkata iso käsityökori, kunhan saan ostettua kudetta. Ja muoviletkua ;) Kivoja töitä sulla muutenkin!

    VastaaPoista
  8. Kauniita töitö taas, mutta nyt erityismaininta äitisi patalapuille :) Tuo malli yaitaa olla myös uudessa patalappukirjassa, pitääpä itsekin kokeilla joskus patalappujen virkkausta. Varmasti palkitsevaa, kun valmistakin tulee suht nopeaan.

    VastaaPoista
  9. Terveisiä äidille ja tyttörelle :)!Olette ihania,molemmat ja niin mahdottoman taitavia käsistänne :)!Saat Saila kohta miulta tilaustyön:sen villatakin koiralle...mie oon ihan solmussa sen kanssa.Ensimmäisestä aloituksesta tuleekin Tonille sukat :)!Revi siitä sitten huumostia ;)!Niin taitava tämä ystäväsi on,että aloitt siitä kohtaa takin tekoa,johon se kuuluu lopettaa...kauluksesta,ja siitä syntyi siis oiva sukanvarsi 15-vuotiaalle pojanklopille ;)!Halauksia!

    VastaaPoista
  10. Mulla on tuota samaa Rauma lankaa ja ajattelin tehdä samanlaisen tuubikaulurin. Minkäkokoisilla puikoilla teit sen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Piitu,

      tein kasin puikoilla. Miulla on aika tiukka käsiala ja jotta sain tarpeeksi pehmeän kaulurin, käytin kaseja.

      Poista
  11. Mahtava idea tuo letku! Kokeilen : )

    VastaaPoista
  12. Hei Saila!

    Olisin esittänyt pari kysymystä ihanasta tuubihuivista. Satutko yhtään muistamaan, miten paljon lankaa kului huiviin? Katselin Kalastajan vaimon ohjetta huiviin ja hän mainitse siihen kuluneen 150 grammaa eli kolme kerää. Olisin myös kysellyt väristä eli onko sinun huivisi vaaleanharmaa vai vaaleanbeige? Kiitos, jos ehdit vastata minulle :)!

    terv. Janina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Janina,

      Muistelen myös, että kauluriin meni 3 kerää.
      Väri oli vaaleabeige :)

      Poista